Sari la conținut

Ce înseamnă funcția Auto Hold


Ce înseamnă funcția Auto Hold, acea caracteristică întâlnită în multe autoturisme moderne și care se referă la o facilitate de a permite șoferului să oprească temporar vehiculul, fără a fi necesar să țină piciorul pe pedala de frână. Atunci când activată, funcția Auto Hold menține vehiculul oprit în loc, fără a permite acestuia să se pună în mișcare în spate, în mod accidental. Acest aspect poate fi util în situații precum semafoarele, traficul dens, sau când staționați pe o pantă.

Dupa ce ați aflat despre sistemul ASR la o mașină, acest articol auto afisează cum funcționează în mod obișnuit funcția Auto Hold.

Ce înseamnă funcția Auto Hold

Atunci când vehiculul este oprit și funcția Auto Hold este activată, șoferul poate să elibereze pedala de frână, deoarece vehiculul va rămâne oprit în loc, iar atunci când este necesar să porniți din nou, sau să vă mișcați, trebuie doar să apăsați pe pedala de accelerație și să eliberați funcția Auto Hold. Vehiculul va începe să se deplaseze.


Dacă se staționează pe o pantă, funcția Auto Hold va menține vehiculul oprit chiar și pe o suprafață în pantă, prevenind alunecarea în jos. Totodata, sistemul Auto Hold poate ajuta la menținerea mașinii în poziție sigură în timpul opririlor de urgență, permițând șoferului să se concentreze mai mult pe acțiuni critice, cum ar fi evitarea coliziunilor.

Această funcție poate aduce un nivel suplimentar de confort și siguranță la condusul în traficul urban sau în alte situații de trafic stop-and-go. Este important să verificați manualul de utilizare al vehiculului pentru a înțelege cum să activați și să dezactivați funcția auto hold pe modelul specific al mașinii dvs., deoarece detaliile pot varia de la un producător la altul.

Poziționare buton Auto Hold în mașină

Pozitionarea butonului Auto Hold în mașină poate varia în funcție de modelul și producătorul vehiculului, dar în majoritatea cazurilor, acest buton se găsește în apropierea schimbătorului de viteză, sau pe consola centrală. Iată câteva locuri comune prezentate in acest articol auto din blog, în care se poate găsi butonul Auto Hold.

În apropierea schimbătorului de viteză
Multe mașini au butonul Auto Hold plasat în apropierea schimbătorului de viteză, de obicei pe consola centrală, între scaunele șoferului și pasagerului din față. Acesta poate fi într-un grup de butoane sau înconjurat de o inscripție care indică funcția Auto Hold.


Pe consola centrală
În unele vehicule, butonul Auto Hold poate fi plasat pe consola centrală, în zona panoului de control al sistemelor auto. Poate fi amplasat lângă alte butoane și comutatoare care controlează funcții legate de siguranță și transmisie.

Pe volan
În unele mașini mai noi sau de lux, butonul Auto Hold poate fi situat pe volan, pentru a permite accesul rapid și ușor șoferului. Această poziționare poate varia în funcție de model.

Pe tabloul de bord

În unele cazuri, butonul Auto Hold poate fi plasat pe tabloul de bord sau în proximitatea acestuia, pentru o vizibilitate bună și un acces rapid.

De final

În general, Auto Hold este o caracteristică utilă, mai ales în mașinile cu transmisie automată, care pot aduce un plus de confort, siguranță și eficiență în timpul condusului. Cu toate acestea, este important să învatați să utilizați această funcție corect și să o dezactivați atunci când nu este potrivită pentru anumite situații, cum ar fi condusul pe drumuri accidentate sau off-road.

Ce înseamnă funcția Auto Hold
Distribuie prietenilor