Sari la conținut

Despre atunci cand se cumpara o masina

  • Utile

Despre atunci cand se cumpara o masina, prin cateva aspecte importante afisate in acest blog auto, despre ce trebuie avut in considerare, pentru a lua o decizie cat mai bine informata. Cu alte cuvinte, inainte de a cumpara o masina, este esential sa fii informat si pregatit, pentru a lua cea mai buna decizie in functie de nevoile si bugetul tau. Pentru a obtine sfaturi suplimentare, inainte de a face acest pas, poti consulta, de asemenea, un site auto de incredere, asa cum este AutoDivers.

Despre atunci cand se cumpara o masina

Bugetul
Stabileste un buget clar pentru aplicarea in totalitate a masinii, luand in considerare nu numai pretul de asigurare, ci si costurile legate de asigurare, impozite, intretinere si combustibil.

Tipul de masina
Decide ce tip de masina se potriveste nevoilor tale. Poti alege intre masini compacte, sedanuri, SUV-uri, vehicule electrice sau hibride, in functie de preferintele si cerintele tale.
 
Noua sau second hand
Decide daca vrei sa cumperi o masina noua sau una second hand. Masinile noi au avantajul fiabilitatii si o tehnologie de ultima ora, dar pot fi bineinyeles mai scumpe. Masinile second hand sunt mai accesibile ca pret, dar pot necesita mai multa intretinere.
 
Istoricul masinii (daca este second hand)
Verifica istoricul, daca masina este una second hand, pentru a te asigura ca nu are probleme ascunse, sau a fost sau nu implicata in accidente majore. Poti solicita un raport carVertical, sau un control tehnic al masinii.
 
Consumul de combustibil
Daca eficienta este importantă pentru tine, cerceteaza dinainte consumul de combustibil al masinii pe care o consideri buna de achizitionat.
 
Asigurare auto
Calculeaza costurile asigurarii auto pentru masina dorita si descopera daca se incadreaza in bugetul tau.
Obtiuni si echipamente
Stabileste ce optiuni si echipamente sunt importante pentru tine, cum ar fi sistemul de siguranta, navigatia GPS, sistemele de divertisment, etc.
 
Testeaza masina
Programarea unui test drive este esential pentru a evalua cum te simți la volan si daca masina se potriveste nevoilor tale.
 
Evaluarea pretului
Compara preturile si negociaza intotdeauna cu vanzatorul, pentru a obtine cel mai bun pret posibil.
Costurile
Informeaza-te cu privire la costurile de intretinere ale modelului ales, pentru a te asigura ca poti sa-ti permiti sa pastrezi masina in stare buna.
 
Documentele legale
Asigura-te ca toate documentele legale, cum ar fi cartea masinii, asigurarea, certificatul de inmatriculare, sunt in regula si actualizate.
 
Evaluare credit
Daca planul de achizitionare este bazat pentru a se obtine un imprumut pentru a cumpara masina, evalueaza-ti situatia financiara și creditul pe care doresti sa-l obtii, pentru a-ti putea face calculele necesare.

Recomandarea finala este ca intotdeauna, cand achizitionezi, fie din tara, fie de afara, sa cumperi masini de la dealeri autorizati. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe langa documentele mentionate mai sus, acestia, este posibil sa poata oferi un istoric al vehiculului, o garantie si, de ce nu, o factura care te poate ajuta in cazul in care apare o problema, fie tehnica, fie financiara.

Ce trebuie stiut atunci cand se cumpara o masina
Distribuie prietenilor