Sari la conținut

Probleme frecvente sistem de franare


Probleme frecvente sistem de franare, dar probleme pe care le poti preveni, mai ales ca franele trebuie verificate si intretinute in mod regulat. In acest articol auto din blog se pot descoperii cateva probleme cu franele, la care ar trebui sa fi mai mereu atent, ca sa le poti preveni.

Intretinerea masinii tale include supravegherea consumabilelor, cum ar fi anvelopele, stergatoarele de parbriz, filtrele, placutele de frana si chiar discurile . De asemenea, este bine sa fi pregatit pentru reparatii mai mult sau mai putin majore, pe care le poti avea in functie de oriceproblema auto ivita. De acea, este important sa-ti asculti masina. Astfel poti identifica cea mai mica problema inainte de a deveni o problema majora. De acea este recomandat sa identifici cele trei probleme cu franele masinii tale si sa acorzi atentie acestor lucruri.

Probleme frecvente sistem de franare

Daca observi o lumina de avertizare pe tabloul de bord, inseamna in mod logic ca masina are o problema. Cand vine vorba de frane, placutele de frana pot fi uzate si este timpul sa le inlocuiti. Cu toate acestea, aceasta lumina de avertizare ar putea insemna pur si simplu ca ai uitat sa eliberezi frana de mana.


Ai observat ca franele fac un zgomot neobisnuit atunci cand le intrebuintezi? Daca aceasta problema apare frecvent, poate avea mai multe cauze si este indicat sa verifici masina la un mecanic auto cu experienta din Craiova. Zgomotele pot indica placute de frana defecte sau uzate excesiv, discuri deteriorate sau tamburi prea vechi. In orice caz, nu neglija aceasta problema si i-a masurile necesare.

Daca descoperi ca franele masinii emana un miros de ars atunci cand calci pedala, nu este un semn bun si ar trebui sa le inlocuiesti rapid. Intr-adevar, ar putea fi vorba de uzura excesiva a placutelor de frana sau chiar de o scurgere, ceea ce face ca lichidul de frana sa ajunga pe discuri. In oricare din cazuri, deplaseaza-te la un atelier auto.

Acest aspect este valabil si daca simti un miros de ars in timp ce conduci si nu apesi frana. Este bine sa te opresti cat mai repede posibil. Este posibil ca placutele de frana sa se blocheze pe discul de frana si sa provoace frecare. Cand stai cu masina parcata, exista probabilitatea sa observi chiar fum care vine de la frane. Cu cat continui sa conduci, chiar daca mirosul dispare, cu atat franele se pot bloca mai rau.

Utilizare intensa a franelor

Utilizarea intensiva a franelor poate provoca deformarea termica a discurilor, deoarece suprafata de franare tinde sa se extinda in directii radiale si axiale si, prin urmare, sa se deformeze. Utilizarea discurilor cu ventilatie, creste capacitatea de racire cu 40%, facand discurile mai rezistente la fisurare din cauza stresului termic. Pentru toate celelalte tipuri de discuri, recomandarea este sa se foloseasca franele cu grija si cu moderatie dupa o utilizare intensiva, pentru a permite discurilor sa se raceasca.


De final

Franele care vibreaza, cele care freaca, sau care au un zgomot la franare, sunt semnale ca sistemul de franare nu functioneaza optim si acest lucru este daunator pentru siguranta. Asa ca, daca esti din Craiova, poti merge la unul dintre atelierele auto din zona, pentru un service profesionist de franare.
Probleme frecvente sistem de franare

Distribuie prietenilor