Sari la conținut

Verificare regulata ulei motor masina


Verificare regulata ulei motor masina, mai ales ca uleiul din masina ta este esential si de aceea este important sa-l verifici in mod regulat si sa-l completezi daca este necesar. Uleiul din motor este cel care asigura ca toate piesele mobile din motor continua sa se miste fara probleme.

De fapt, uleiul nu numai ca lubrifiaza, ci protejeaza, curata si raceste. Uleiul se afla de obicei in carterul de sub motor (baia de ulei) si este pompat atunci cand motorul functioneaza. Daca ai prea putin ulei, acest lucru poate cauza deteriorarea motorului. Prin urmare, verifica regulat uleiul si completeaza-l daca este necesar.

Verificare regulata ulei motor masina

Daca detii o masina pe care o folosesti in mod normal, faci in mod regulat calatorii mai lungi si folositi si autostrada, ar trebui sa poti presupune ca trebuie sa masori nivelul din cand in cand, dar asta ar trebui sa fie ceva in mod normal.


Desigur, este posibil sa fie nevoie si sa completezi putin ulei din cand in cand. Asta in sine nu trebuie sa fie o problema. Cu toate acestea, daca trebuie sa pui ulei in motor de mai multe ori intre deplasari, este clar ca masina ta foloseste mult ulei si va trebui sa cauti o cauza.

Stilul de condus influenteaza consumul de ulei

Utilizarea masinii poate afecta consumul de ulei. Daca utilizezi masina rar, sau in principal pe calatorii scurte, umezeala poate patrunde in ulei si poate face ca acesta sa consume mai mult. Daca conduci portiuni de drum mai lungi, unde motorul se incalzeste, aceasta umiditate se evapora mai repede. Acest lucru asigura imediat ca acea calitate a uleiului ramane mai buna. Daca pleci rapid cu motorul rece, sau conduci adesea la turatii mari, uleiul nu reuseste sa intre inca suficient in toate componentele din motor si apar semne de uzura. Pe termen lung, acest lucru te va face sa folosesti mult ulei.

Cu toate acestea, ar trebui sa ti cont si de de o scurgere, daca trebuie sa completezi in mod regulat cu ulei. Cauta la motor sau sub masina semne de scurgere de ulei. Ar putea fi si o garnitura care are scurgeri sau chiar rupta. Uneori, scurgerea este greu de gasit. Asa ca, va trebui sa mergi la un atelier auto si sa-l verifici.

O alta cauza a consumului mare de ulei poate fi gasita in segmentele pistonului. Daca acestea nu isi fac treaba corect, uleiul ramane in camerele de ardere ale motorului si se arde. Sunt aspecte prin care el dispare fara ca tu sa observi.


De final

Verificarea regulata a nivelului si calitatii uleiului motor este esentiala pentru buna functionare a masinii si pentru prelungirea duratei de viata a motorului, iar o verificarea regulata a uleiului din motor ar trebui sa faca parte din rutina de intretinere preventiva a masinii.
Verificare regulata ulei motor masina

Distribuie prietenilor